неделя, 19 юли 2009 г.

Трети кръг от националния шампионат по Супермото


На 19 юли в гр. Кюстендил се проведе третия кръг от националния ни шампионат по супермото, който се проведе в Кюстендил. Над 1 000 зрители гледаха състезанието . То бе открито от областният управител Любомир Дермански. На старт в различните класове застанаха общо 43 пилоти.
15- годишният Ангел Караньотов с "КТМ" спечели първото място на "Grand prix- Кюстендил 2009" в клас "SM-S1" до 450 куб.см. Синът на Аня Пенчева и Ивайло Караньотов макар и за първа година да кара при мъжете бе най- бърз на картинг пистата в Кюстендил, като записа убедителни победи и в двата манша на надпреварата, въпреки падането си във второто пробягване на трасето. След него в този клас остана двукратния носител на европейската купа по супермото Александър Георгиев, а трети е Тодор Тотев.
В клас "SM- Open" над 451 куб. см най- бърз бе Росен Тончев с "КТМ", който за момента е 2- ри в класирането за Европейския шампионат. Негови подгласници станаха Калин Кулев и Александър Ленев. Машините достигат скорост над 70 км/ч, като 1 обиколка на пистата от 960 м. се прави за време под 1 минута.
В най-малкият клас "SM-Junior-65" тройката е Харли Горов, Валентин Матеев и Петьо Цанев. А в клас "SM-Junior-85" на най-високото стъпало на почетната стълбичка се изкачи Майкъл Иванов. Втори и трети се наредиха Георги Гочев и Цонко Пеев. Тук състезателите бяха на възраст от 6- 14 години.
В надпреварата със скутери до 100 кубика победи Ивайло Иванов, а над 100 куб.см.- Алберт Ивайлов. Синът Николен Кушев победи баща си Николай Кушев в състезанието с АТВ- та.
Наградите на победителите връчиха Емил Велинов, Тошо Аначков и Ивайло Караньотов. Положителна оценка за трасето и състезанието даде президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов.

Първия Български Бутон за споделяне

0 коментара:

Публикуване на коментар

МОТОСВЯТ © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute